fredag 20. mai 2016

Åpent brev til Sylvi Listhaug (5:7)

Hei igjen, innvandrings- og integreringsminister,
forrige brev ble avsluttet med å dvele litt ved ulike kulturer.
Jeg synes jo det er litt rart at du og ditt parti har USA som det store forbilde, det landet i verdenshistoria som har flest kulturer innenfor landets grenser, med «The big apple», New York, som en gigantisk, multikulturell maurtue.
Du som er innvandrings- og integreringsminister fra Fremskrittspartiet i den norske regjering burde vel heller ivre for å få så mange ulike kulturer som mulig hit til landet? Som en berikelse og ikke som en trussel? Det ville jo være et Fremskritt...

Du kjenner jo sikkert til at Jesus ble veldig sint på de religiøse ledere som påsto at bare jøder hadde noen verdi. Alle andre folkeslag var urene; grekere, romere, syrere...
Da sverget Jesus på at de andre folkeslagene skulle sitte til bords med Abraham, og det lenge før geistligheten sjøl kom for å finne plass.
Se gjerne Matteus 8:11; Men jeg sier eder at mange skal komme fra øst og vest og sitte til bords med Abraham og Isak og Jakob i himlenes rike...

I vår tid vil vel de andre fra øst og vest også omfatte Romfolket, sigøynerne?
Sylvi Listhaug, du og Fremskrittspartiet vil forby tigging.
Tåler du ikke å se fattigdommen i kvitøyet? Passer de ikke inn i ditt gatebilde? Kanskje tiggerne lager noen riper i din samvittighet?

Norge har tidligere nektet sigøynere adgang til Riket med sigøynerparagrafen av 1927.
Da sigøynerne flyktet fra Nazi Tysklands gasskamre banket mange på Norges dør. Men den ble ikke åpnet. Først i 1956 ble loven opphevet.
Da var 400.000 sigøynere gasset i hjel og kremert under Holocaust.
Nå vil du og din partikollega, Per Sandberg, gjeninnføre loven som nekter sigøynerne adgang til Riket, til et av verdens rikeste land!
Sa ikke Jesus noe om nestekjærlighet?

Siden Fremskrittspartiet hviler på «et kristent livssyn og humanistiske verdier» i følge partiprogrammet, bør vel Fr.P også vise det i praktisk politikk?
Men det er tydeligvis lettere sagt enn gjort...

Jeg finner bare en forklaring på en politikk som åpenbart strider både mot partiets egen etiske plattform og mot din egen kristne tro, nemlig en ideologi som kalles Liberalisme.

Nå finnes det flere ulike retninger innen liberalismen, men du har jo sjøl definert din egen ved å erklære Ayn Rand som ditt store politiske ideal. 
Det betyr en markedsøkonomi uten statlige inngrep sammen med en laissez-faire kapitalisme der også det enkelte individ får en prislapp på linje med øvrige varer på markedet. Med en slik politisk tenkning blir din innvandrings- og integreringspolitikk faktisk forståelig... Mer om det i neste brev.
Vi snakkes, hilsen Kjell.

Ingen kommentarer: