fredag 27. mai 2016

Åpent brev til Sylvi Listhaug (6:7)

Hei igjen, innvandrings- og integreringsminister...,
i forrige brev minnet jeg på din erklærte politiske ideologi, Liberalismen med Ayn Rand som din glitrende politiske ledestjerne.
Det betyr at verdien til det enkelte menneske skal måles i kroner og øre, spesielt alle innvandrere, eldre, syke, asylanter, arbeidsledige. 
Disse presenterer du som et problem, som en økonomisk belastning. Ja, du har jo finregnet på det og finner at en pakistaner koster mer enn en polakk, en syrer koster mer enn en pakistaner o.s.v.
Som trygdet er jeg en av dem. 
Det du så elegant glemmer er at stønaden fra staten er samtidig en investering i kjøpekraft og forbruk, nettopp det som din ideologi tilstreber. Pengene fra velferdsstaten sirkulerer i den norske økonomien, det er ingen som brenner dem eller graver dem ned!

Din politiske tenkning finner det riktig å straffe asylanter som ikke lærer seg norsk «innen rimelig tid» ved å beslaglegge dagpengene deres, kr. 25,- per dag.
Du finner det rimelig å sende ut av landet unger som kom hit som flyktninger, som går på skole og spiller fotball med kameratene sine. På 18 års dagen kan de bli hentet av politiet om natten og deportert tilbake til det de rømte fra.

Du vil lukke asylmottakene. Asylantene skal behandles som fanger, til tross for at forbrytelsen består i å søke beskyttelse fra krig og undertrykking, helt i tråd med de internasjonale avtaler som Norge har signert.
Du vil forlenge tiden det er mulig for en asylsøker å bli forent med sin familie fra tre til fem år, under forutsetning at han er i jobb og kan brødfø sin familie med en årsinntekt på minimum 350.000 kroner.
Sylvi Listhaug!, din egen regjering makter jo ikke å skaffe jobber til de 120.000 etnisk norske arbeidsledige her i landet!

Du som troende kristen kjenner jo Bibelens mange bud og formaninger om hvordan flyktninger skal mottas og behandles, her er noen: Salme 94:6, 3.Mos 19:33-34, Filem 16.
Men som innvandrings- og integreringsminister bryter du samtlige bud!

Vi er faktisk enige på et punkt, nemlig å få asylsøkerne ut i arbeid så fort som mulig. Det er også den beste måten å lære språk og kultur. Men den store forskjellen er at du fremstiller det som nærmest en straff, mens alle undersøkelser viser at samtlige asylsøkere og innvandrere vil ut i jobb! Hvorfor?
Jo, nettopp fordi det er mennesker med samme behov som deg og meg.
Ditt menneskesyn røper en farlig inndeling i «vi, de gode» og «de, de dårlige».

Politikk er som kjent det muliges kunst.
Men den kunsten krever fantasi, kunnskap og politisk vilje. 
En kunst som strupes av din politiske ideologi som eier kun to politiske verktøy, nemlig penger og straff.

Sylvi Listhaug, i mitt neste og siste brev til deg skal jeg dvele litt mer ved din ideologi og se hva den fører til i praksis. 
Vi snakkes, hilsen Kjell.

Ingen kommentarer: