fredag 3. juni 2016

Åpent brev til Sylvi Listhaug (7:7)

Hei igjen, innvandrings- og integreringsminister,
i mitt siste brev til deg skal jeg først få minne deg på følgende: Ditt politiske parti, Fremskrittspartiet, bygger på det kristne livssyn og humanistiske verdier med en politisk ideologi som sorterer under Liberalismen. I tillegg har du presentert deg sjøl som en troende kristen med Ayn Rand som din politiske mentor.
Hun som påstår at egoisme og laissez-faire kapitalisme er samfunnets drivkrefter.

Liberalismen vokste fram som et resultat av industrialiseringa som igjen skapte to samfunnsklasser, borgerskapet og arbeiderklassen. De økonomiske klasseskiller var enorme, den ene lille var søkkrik mens den andre store sank ned i fattigdom, sult og fornedrelse (ref. flukten til Amerika). Med din og regjeringas politiske ideologi er nå Norge i ferd med å «utvikle» seg tilbake til 1800 tallet, hva økonomiske forskjeller angår.
Jeg kom til å tenke på arvestoffet vårt, det som er formet gjennom millioner av år som et enkeltindivid i menneskeflokken. Som kjent vil et menneske alene i naturen snart bukke under. Det er flokken som overlever. Vi er med andre ord sosiale dyr.
Derfor er det så viktig å holde flokken intakt, sunn og sterk med en sosial og rettferdig fordeling av ressursene. Din politiske tenkning eier ikke den forståelsen til tross for alle tragedier den har ført til.

Takket være en slagkraftig fagbevegelse sammen med Det norske Arbeiderparti (stiftet 1887) startet kampen for et sosialdemokratisk Norge, velferdsstaten.
I den kampen kan det konservative/liberale partiet Høyre, med samme ideologi som din, finne sin historiske plass, nemlig som en klamp om foten til enhver sosial reform.
Utrolig men sant, Høyre var motstander av allmenn stemmerett for menn i 1898, mot oppløsning av unionen med Sverige i 1905, mot stemmerett for kvinner i 1913, mot, mot...!

Din regjering fører nå en reaksjonær politikk i nyliberalismens navn. En politisk ideologi vi kan se fasiten på med et blikk på ditt ideal, USA.
De økonomiske ulikheter og gapet mellom klasseskillene har nådd faretruende høyder, der 10 prosent av befolkninga eier 90 prosent av landets verdier. Middelklassen er desperat etter å ha stått på stedet hvil i kjøpekraft over en periode på nesten førti år. 20 prosent av befolkninga holdes i live takket være statlige matkuponger gjennom SNAP (State Nutrition Assistance Program). USA har nå en president som kunne blitt et aktivt medlem i Fremskrittspartiet. Han sørger for å vekke de ekstreme høyrepolitiske krefter til live med Ku Kux Klan og nazistiske grupperinger i front.

Kjære Sylvi Listhaug, jeg lover å verne om din rett til å ytre dine meninger med ditt verdisett forankret i din lille del av norsk kultur. Det jeg ikke kan verne om det er din politiske maktposisjon som statsråd fra Fremskrittspartiet i regjering.
Jeg vil nemlig fremskritt! Derfor slåss jeg politisk mot deg, mot dine verdier og mot din politiske ideologi.  

Beste hilsen fra Kjell.











Ingen kommentarer: